Perihal jatuh cinta

Salam.

 

Semalam kami sembang kosong di asrama untuk tempoh 10 minit.

Budak-budak memang banyak pertanyaan.

Topik makin rancak bila menyentuh soal cinta.

Topik kegemaran ramai orang.

Masakan hari-hari kita disogok dengan lagu cinta.

Juga filem-filem dan drama-drama yang menjulang tema cinta.

Pesanku hanya satu pada mereka.

Si adik-adik.

Usah bazirkan masa bercinta waktu sekolah.

Cinta yang tiada matlamat.

Seringkali cinta yang penuh noda.

Alhamdulillah, terima kaseh Ya Allah.

Atas perlindunganMu ke atas diriku.

 

 

Orang yang sering jatuh cinta adalah orang yang tidak mencintai dirinya sendiri – Pahrol Mohd Juoi

 

 

Akan mencuba sedaya yang mampu demi ummah

 

* Betapa indahnya ketika CINTA bertasbih kepadaNya

 

6 thoughts on “Perihal jatuh cinta

    • Waalaikumussalam ani.

      Saya pun rindu sekali pada ani. Selalu teringatkan ani:) Takpe ani. Take your time. Saya tunggu balasan email dari ani deh.

  1. salam diana.
    yup..org bercinta ms skolah itu teramat rugi..hakikat..

    bahagia jap jea..

    insyaallah ahad ni sy umah awk deh..
    sy bg kat mak awak jea la dlu yea.

    • Waalaikumussalam fadhilah,

      Jemput2 datang rumah. tapi saya ada dekat asrama hari sekolah. hari minggu saya pergi UM. Kelam-kabut sikit sekarang. terima kaseh fadhilah:) awak pass ke mak saya deh. dah tak lama dah.:)

  2. arrgh cinta!! tapi bukan itu yang saye nak komen, saye nak komen kenape awak ade profile pegang bunge saye cam gamba alien aje? uhhuhu

    • Arghh! Dalam banyak-banyak perkara, itu jugak yang awak nak komen. Huhu. Itu gambar saya sedang pegang bunga. Kalau tak percaya, sudah😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s