Entri penuh gambar

Salam.

Ini adalah sebuah entri yang dipenuhi dengan gambar.

 

Sekarang, jawatan setiausaha sangat sinonim dengan saya di sekolah. Selaku memegang amanah sebagai Setiausaha Panitia Bahasa Inggeris dan Setiausaha Papan Kenyataan, saya telah ditugaskan untuk menghias papan kenyataan Bahasa Inggeris. Aduila, memang salah pilih orang. Mati kutu memikirkan apa material yang sesuai untuk dikongsikan di sudut papan kenyataan. Akhirnya, berikut adalah hasilnya.

 

Walaupun tak cantik, tetap rasa puas hati.

Cikgu kat sekolah gelak bila tengok mulut ikan ini.🙂

Memperkenalkan watak untuk novel Tingkatan Satu “Journey to the Centre of the Earth”

Nota ringkas untuk watak dan perwatakan novel Tingkatan 5 “The Curse”. Sebuah novel yang best dan thumbs up untuk penulis!

 

Extra vocab untuk menggambarkan perasaan

Untuk menggalakkan pelajar menggunakan Bahasa Inggeris dalam kelas, saya juga telah guna kaedah story telling. Untuk aktiviti ini, pelajar-pelajar perlu menghasilkan sebuah buku cerita secara berkumpulan dan membentangkannya di hadapan kawan-kawan dalam kelas.

 

Pelajar-pelajar Tingkatan 1.  Kadang-kadang tak boleh tahan gelak tengok gelagat budak-budak ni.

Kumpulan ‘Billy and the Birds’

Juga…

 

Membawa budak jalan-jalan ke negeri Cik Siti Wan Kembang

Singgah sembahyang di sebuah masjid yang unik

 

Sekarang ini, saya menyertai Pertandingan Melukis Mural untuk sekolah. Niat utama bukan untuk menang tetapi lebih kepada mencari kepuasan. Doakan saya.

 

Sekian.

 

6 thoughts on “Entri penuh gambar

  1. na!! saye rindu awaK!!
    sangat chanteq ape yg buat tu dan sangat best la kls awak, aktiviti yg bagus, mured yang mengambil bahagian, sangat bertuah!!😀

  2. i knew u can do it! the first time u told me, i knew u would come out somthing like this!:) :):) klu ak jd anok murid mu, mmg sgt bahagia ade teacher mcm ena:)🙂🙂

  3. *sara

    My dear sara,

    I’m sure you could do much better than me. Based on my observation, the students loved the designing and colouring part most. But when it came to the presentation slot, there’s obviously a lot to be worked on. (Those include voice projection and eye contact). But still, I’m happy to say that they are doing fairly good. Till then, take care sara sweetie!🙂

    *nad

    Hey dear nad! You have been so quiet all this while. Happy to hear that you’re doing well at school. Please do keep in touch. And thanks so much for being a great buddy! I’m proud of you too!🙂

  4. *fathen sj

    Salam keSURIAan!

    Saya pun rindu sangat kak su! Gambar tu bohong je tu. Dok lawo mana pun sebenarnya. Semuanya siap saat-saat akhir. Puas mikir. Dok mari-mari jugak idea. Kalau kak su dan kawan2ku yang lain berminat nak soft copy, just feel free. Ececeh. Nak offer gak walaupun sedar memang tak lawa.🙂

    *Rory

    Thanks heaps my dear rory for sharing and contributing so much ideaS last time. If it hasn’t been you, I might still be struggling with this. It was really painstaking. The thing became much more complicated when the thought of not being creative kept haunting me along the way. But luckily, you were there.🙂

    Tak pasti anak murid bahagia ke dok. Subjektif tekpun bila berbicara tentang pandangan peribadi ni. Huhu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s