Berita benar VS Berita palsu

Salam.

Sejak bekerja, banyak rutin yang berubah.

Sudah tiga minggu tidak membaca surat khabar. Sudah lama juga tidak menonton TV. Sampai tak tahu apa yang ada dekat TV sekarang. Satu biji buku pun belum habis dibaca sejak tiga bulan lepas. Apapun, ini tidak menghalang saya untuk membeli lebih banyak lagi buku. Harapnya bukan sekadar menjadi koleksi rak buku. Yang tambah menggembirakan, saya berjaya membeli sebuah buku bertajuk “Dinar Emas dan Dirham Perak” karya Maulana Imran Hosein. Berharga RM7. RM7 yang membawa nilaian gembira.

Dan antara berita yang paling panas dua tiga hari lepas pastinya tentang kematian Osama bin Laden. Yang di bawah ini, ada saja sedikit sedutannya disiarkan di Berita tetapi mahu juga letak di sini.

Ye dok pok cik ? “Smooth-talker”la pok cik ni. Tapi “accent ” pok cik memang “cool”.

Pernah dulu seorang teman berpesan. A good Muslim will never choose to be ignorant and indifferent.

Tidak ambil tahu hanya mengundang resah di jiwa. Sungguh.

4 responses

  1. yes, sgt betul. ak mmg ignorant ngan sume ni. x smpt nk buke surat khabar. mmg sgt ignorant…

    thanks ena for sharing. ak mmg harap Osama x meningggal lagi. sebab die mmg tokoh Islam bg ak.

    1. aku pun rasa aku sangat ignorant sekarang ni. geram sangat dengan diri sendiri. mungkin time management yang tak berapa bagus.

      aku rasa osama ada lagi. rase jela. boleh jadi salah.

      1. ak pon hrp same. biar sume org terkejut.

        btw, love ur background layout🙂

  2. * Rory

    Huhu, ubah tema sikit kali ni. Dah dua tahun pakai layout yang sama sebelum ni🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: