Maulana Imran Hosein di Malaysia

Salam.

Berikut merupakan jadual perjalanan kuliah Maulana Imran Hosein di Malaysia. Mahu letak dalam bentuk jadual, tetapi tak tahu macammana nak buat. Mohon maaf sekiranya kurang kemas. Boleh juga rujuk laman web Maulana di sini.

[1]

Tarikh dan masa : 15 April 2011, 8.00 pm

Tempat                   :  Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya

Tajuk Ceramah   : An Islamic Response to the Arab Uprising

Rujukan                  : Shiraz –shiraz@thinkerstrends.com

[2]

Tarikh dan masa : 16 April 2011, 8.00 pm

Tempat                   : Surau Hidayatul Islam, Tmn Selayang Indah

Tajuk Ceramah   : The Quran and Akhir al-Zaman (End of Time)

Rujukan                  : Ali- farlin1999@gmail.com

[3]

Tarikh dan masa : 21 April 2011, 8.00 pm

Tempat                   : Masjid Al Husna Bandar Sunway

Tajuk Ceramah   : Dajjal and the Samawat

Rujukan                  : –

[4]

Tarikh dan masa : 22 April 2011 (Waktu khutbah)

Tempat                   : IIUM Mosque Gombak Selangor

Tajuk Ceramah   : An Islamic Response to the Arab Uprising

Rujukan                  : –

[5]

Tarikh dan masa : 23 April 2011, 8.00 pm

Tempat                   : Angkatan Kemajuan Muslim, PJ Old Town

Tajuk Ceramah   : An Islamic View of Gog and Magog in the Modern World

Rujukan                 : Aziz- aziz007@yahoo.com

[6]

Tarikh dan masa : 24 April 2011, 8.00 pm

Tempat                   : Surau Al Abqary Villa Bestari Gombak

Tajuk Ceramah   : Dajjal’s Most Dangerous Weapon

Rujukan                  : Ali- farlin1999@gmail.com

[7]

Tarikh dan masa : 26 April 2011, 10.00 am

Tempat                   : KENMS, IIUM Gombak

Tajuk Ceramah   : Islam and the International Monetary System

Rujukan                 : Shiraz –shiraz@thinkerstrends.com

[8]

Tarikh dan masa : 28 April 2011, 8.00 pm

Tempat                   : Masjid Negeri Selangor, Shah Alam

Tajuk Ceramah   : The Imperative of the Muslim Village

Rujukan                  : Ali- farlin1999@gmail.com

[9]

Tarikh dan masa : 29 April 2011 (waktu khutbah)

Tempat                   : Masjid KLIA Sepang (Tazkirah)

Tajuk Ceramah   : The Quran and Akhir al-Zaman (End of Time)

Rujukan                 : Shiraz –shiraz@thinkerstrends.com

[10]

Tarikh dan masa : 30 April 2011, 8.00 pm

Tempat                   : Surau Al Ulum Sek. 9 Kota Damansara

Tajuk Ceramah   : Islam and the End of History

Rujukan                  : Shiraz –shiraz@thinkerstrends.com

[11]

Tarikh dan masa : 1 Mei 2011, 4.00 pm

Tempat                   : Permai Villa Bestari – By invitation

Tajuk Ceramah   : The Gold Dinar and Silver Dirham – Islam and the Future of Money

Rujukan                  : Ali- farlin1999@gmail.com

[12]

Tarikh dan masa : 6 Mei 2011, 12.45 pm

Tempat                   : Masjid India Kuala Lumpur (Tazkirah)

Tajuk Ceramah   : An Islamic Response to the Arab Uprising

Rujukan                 : Shiraz –shiraz@thinkerstrends.com

Kepada yang berkemampuan pergi (dari segi jarak, masa dan kewangan), saya sarankan supaya rebutlah peluang ini. Jarang boleh berjumpa dengan tokoh pemikir yang sebegini. Jangan jadi macam saya. Hanya kempunan dari jauh. Ya Allah…Sedihnya tak dapat pergi…T T

7 thoughts on “Maulana Imran Hosein di Malaysia

  1. hmmm. diana kite faham perasaan kempunan itu..huhu. xpe diana, ada hikmah tuh. Insya ALLAH, nti kot2 ada hamba ALLAH yg rekod dan upload di youtube. or ada yang share input yg diorang dapat. or mungkin di masa depan, maulana Imran Hosein akan datang lagi n berkesempatan pergi!🙂

    • Itulah sara, agak terkilan sebenarnya. sebab kita dah tunggu dari tahun lepas. ikut plan asal, maulana nak datang KL last year tapi cancel sebab buat preparation untuk retreat di cape town sebelum ni. lagi terkilan bila tahu, maulana datang UM baru ni. padahal UM sebelah IPBA je. Ya Allah, mungkin dah bukan rezeki. Thanks sara untuk kata-kata semangat. InshaAllah, mungkin lain kali!:D

      • As Salam , insyaallah thirs international islamic retreat akan diadakan di mALAYSIA.. jadi kemungkinan dia akan meluangkan masa selebihnya di malaysia…🙂 saya sudah ke ceramahnya… agak bagus sekali🙂

  2. smlm sy cari kt selayang indah seperti yang tertera xda pun… cari kt masjid2 & surau2 sekitar selayang xda pun…
    habistu kt mane ceramah smlm?

    • Owh, saya pun tak pasti kalau macamtu. Sebab ini pun saya ambil dari Laman web Maulana Imran. Tapi memang sah Maulana ada di UM baru-baru ni. Mungkin boleh cuba email rujukan (saya ada letak sekali dekat sini) berkenaan dengan lokasi ceramah. Wallahualam.

  3. tepi rumoh ambe je nih..

    pindoh kl je la cik diana..mcm2 ada sini.talks, confernce, pesta buku, pesta pc dsb.haha. mule2 rasa down jgk sbb dok leh kije ganu.tp last2 jd suka.sbb lg resourceful.

    • Wah, mesti gi doh ni temu dengan Maulana Imran sebab tepi rumoh je.

      Orang KL dok perlukan cikgu Bahasa Inggeris doh. Huhu. Sebab tu kawan saya nak masuk KL pun susah. Satu benda yang best pasal KL sebab KL memang resourceful. Sekarang ni tengah rancang lagi ni nak gi pesta buku PWTC. Doala bia dapat gi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s