Hari Terbuka Masjid Kilbirnie 2009-

Assalamualaikum warahmatullah.

Semalam, 15 Ogos 2009 bersamaan dengan 24 sha’ban 1430, merupakan Hari Terbuka Masjid Kilbirnie. Alhamdulillah, ada banyak sekali acara. Jemput tengok gambar ya. Kreditnya kita kasi sama Enchek Ketua Kohot 4, Enchek Hafiz. Terima kaseh yaπŸ™‚

Mosque_Open_Day 127

Kanak-kanak bermain belon

Mosque_Open_Day 037

Dambaan kanak-kanak nampak syok seyh mende ni

Mosque_Open_Day 048

Gerai pakaian dan baju-bajan

Mosque_Open_Day 151

Gerai pakaian muslimah Cik Aminah

Mosque_Open_Day 202

Gerai “barang kemas” sahabiahku, Sister Nanette

Mosque_Open_Day 321

Gerai “bersatu padu membawa berkat” Kak Dija

Mosque_Open_Day 170

Ruang kanak-kanak dan orang dewasa mewarna-mewarni

Mosque_Open_Day 266

Gerai “Face Painting” kami. Eh silap. Kami tak meniaga. Hehe.

Mosque_Open_Day 083

Adik bongsu kami ligat melukis

Mosque_Open_Day 379

Kelihatannya lentok sekali Abang Jamal kita. Ngantuk ye bang?

Mosque_Open_Day 245

Bila tangan yang tak berbakat mula melukis. Ya Ampun!

Mosque_Open_Day 346

Mengalami krisis identiti. Ish3x. Abih punoh muke anok orang

Mosque_Open_Day 540

Menunggu giliran untuk ‘dilukis’ oleh Kak Ara

Mosque_Open_Day 195

Makanan pun ada. Jangan maen-maen.

Mosque_Open_Day 274

Waduh, terlepas gerai Auntie Fida!

Mosque_Open_Day 333

Waduh waduh kempunan sate dan roti chennai!

Mosque_Open_Day 389

Meh ramai-ramai! Abang baik lagi penyayang nak kasi free candy floss ni!

Mosque_Open_Day 309

Ada ramai budak yang chomil-chomil..^-^

Mosque_Open_Day 208

Anwar yang sangat suka buku. Bila menangis haritu, hanya buku yang dipintanya. Cerdik bukan?πŸ˜€

Mosque_Open_Day 408

Oloh oloh, comey sungguh Madihah ni! ^-^

Mosque_Open_Day 126

Masjid yang hidup ini pasti akan sentiasa dirindui nanti.

Sekian.

4 responses

  1. salam kemaryaman,
    banyak ngat die punye ayat rima, konfius sapa saye :p
    ade lening kepelbagaian doh boh weh, seme jadiπŸ™‚
    aku siyes rase bersalah lagi, ape la perasaan budak2 yang kene paint ngan aku tengok rupe diorg kat cermin, mesti jerit. hahaha.

  2. diana, ade hikmah aunty fida xletak cermin kat booth kan??..hehe
    rindu kat dak2 tuh sume…
    comel jer sumer…kecik2, innocent aje..haish…
    madihah, masya-ALLAH, sangat comel, dan menawan!..baik ajer…rasa cam tgh wat facial massage jer kat muke die..hehe
    yep, moga masjid terus ‘meriah’…πŸ™‚

  3. Suke sgt lukis muke bdk2! Dahlah sume nyer comel (wpon some tu yg byk kerenah gitew..hahaha, tetap layan). Best jugak lukis muke nie. Pengalaman yg berharge.

    Teringat pulak Jamal. wpon mcm ‘garang’ tetapi hati tetap baik. sanggup suapan candy floss. Madeeha lg chumil. nk wat balik Msia wase..hahahaha. ataupun, jd anak sendiri.

    Tu r sedih lok wase, x sempat nk try mkanan kat situ. maybe next tyme, Insya AllahπŸ˜€

    Love da pics! Love da kids! Love you!πŸ˜€

  4. *fathen

    Salam kesuriaan,
    Harusla banyak rima, supaya hidup lebih ceria.πŸ™‚
    Tapi takut jugak telah merosakkan Bahasa Melayu secara tak sengaja. Memang takde niat pun. Saya sayang Bahasa Melayu!
    Jangan risau ten, aku punya lagi terukla lukisan tu.
    Nasib baik diorang semua mintak nak jadi “vampire” dan “werewolf”.
    Tak payah adun warna banyak kali. hehe.

    *sarabella

    Ha’ah kan sara. Nasib baik takde cermin. Kalau tak, nanti mengamuk sorang-sorang tak puas hati. Hehe.
    Rindu sangat-sangat kat diorang! Paling rindu sekali dekat ikram! Bile lagi boleh jumpa ya?
    Madihah tu memang comey, dahla baik dan sopan.
    Nampak macam sangat menikmati facial massage akak ara. huhu. Magical Touch!
    Yup, moge masjid terus meriah dengan generasi akan datang! Ameen.πŸ™‚

    *Rory

    Oh rory! Betul-betul, saya setuju! Best sangat buat face painting ni (biarpun tiada bakat). Diorang comel, baik. Yang banyak kerenah lagi comel! Huhu. Tersenyum seorang diri tengok diorang.πŸ™‚

    Ha’ah Jamal tu memang (apesal macam tak puas hati? hehe). Ada juga ciri-ciri kaseh sayang dia tu. Madihah tu memang comel! (berapa kali nak ulang ni?). Kalau nak buat balik Malaysia kene tanya Sister Aneesa dulula. Huhu.

    Yuk try makanan laen kali pulak deh! InshaAllah.

    Saya sayang kamu juga! Sayang banyak-banyak!πŸ˜€

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: