Menjawab tag Suria Kampung Pisang…

Ditag pula kali ni oleh Cik Suria…berikut merupakan peraturan-peraturan bagi tag kali ini:

Go to your photos folder in your computer.
Go to the 6th folder of photos.
Go to the 6th picture in that folder.
Put the picture on your blog and description of it.
Invite six friends to join the challenge.
Link them in your blog and let them know they have been challenged.

school visit

Pertama sekali…rasa syukur sangat sebab secara kebetulan dapat gambar ini…kalau tak, mungkin tak terjawab tag Suria Kampung Pisang di sana…hoho…Saya tangkap gambar ni masa pergi “School Visit” di Sekolah A bulan Ogos lalu…gambar terpaksa di”edit” supaya identiti cikgu yang mengajar beserta pelajar-pelajar tak dapat dikesan (abis ah saya kalau orang boleh kesan;p)…

Masa ni si cikgu sedang menerangkan peraturan-peraturan untuk “impromptu speech”…sebaik sahaja habis sesi tersebut..saya diminta menjelaskan sedikit sebanyak tentang Islam…bacaan zikir…dan apa bezanya dengan The Rosary yang diorang baca setiap pagi…agak mencabar bagi saya…tapi rasa bersyukur sebab budak-budak tu boleh jawab bila ditanya balik apa yang sudah diterangkan…dan saya juga rasa terharu bila seorang budak teringatkan saya dalam doa dia…Oh Ya Allah…berikanlah hidayahMu kepada mereka semua Ya Allah…Ameen

Saya memang takkan lupa kenangan-kenangan saya di sekolah tersebut…banyak benda yang saya belajar sepanjang berada di situ…dengan tiada partner (partner sedang bergembira di Aussie ketika itu…sempat lagi tu..haha)…jalan kaki pagi hari seorang diri ke sekolah…dan berbual-bual dengan staf dan cikgu-cikgu di bilik staf sambil minum coklat panas…yang paling tak tahan…berbual pasal Olimpik…nasib baik saya tau sikit-sikit pasal Olimpik…kalau tak malu jugak ye…hoho…

Jadinya,apa yang saya perlu buat sekarang?Tak nak tag sesiapapun…dadidadida…^-^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: