Kehidupanku sebagai seorang “cleaner”…^-^

Gambar di atas menunjukkan sebahagian daripada suasana di tempat kerja kitorang…Persoalannya sekarang,korang sanggup ke minum air coklat atau teh yang diletakkan berhampiran dengan bahan-bahan pencuci tersebut?Oh tidak!Kalau “company” tau kitorang “snap” gambar ni,tak pasal2 kena saman nanti…

Tetapi ni bukanlah persoalan utamanya sekarang…Sejak bekerja ni..saya bertambah percaya…Walau…

1.secantik mana pun kita
2.bergaya macammana sekalipun kita
3.semahal mana pun “perfume” kita
4.semacho mana pun kita
5.sebanyak mana pun gel rambut yang digunakan supaya terpacak abis rambut kita

Dan tak kiralah apa2 sekalipun…jika kebersihan bukan menjadi satu perkara utama dalam hidup kita…maka tidak bermaknalah juga…sesungguhnya menjaga kebersihan itu penting bangat…memang tak dapat dinafikan lagi…

Kejap lagi,kitorang akan menghadiri mesyuarat para-para “cleaner”…wah,kitorang dijemput juga ye ke acara seperti ini…sungguh tak disangka…dan mesyuarat kitorang ini berkisarkan perjuangan menuntut kenaikan gaji para “cleaner”…kitorang nak mohon kenaikan gaji dari $12.60 sejam kepada $14.60 mulai Julai tahun depan…

Mungkin masa tu saya dah tak bekerja dah kot..sebelum abis “summer” ni,mahu berhenti terus boleh?hoho…sekarang ni pun saya sudah mula mengalami “kemalasan yang tak dapat ditafsirkan” lagi…mula kekurangan semangat…apa nak jadi taktaula…atau ada sapa2 yang ada semangat lebih?hoho…

*Baru sahaja menerima undangan walimatul urus Saudara Edzlam dan juga Saudari KB…wah,dah nak kahwin dah!semoga berbahagia hingga ke akhir hayat…tumpang bahagia sekali boleh?hoho…^-^

5 responses

  1. tu r, kacak mane pun, kalo tak bertamadun (read: tak reti gune jamban sebaiknye), make sile boleh blah la kemachoan serte konon2 ayu tu, skang baru sedar diri kan (read: sedar bahwe kite seme ni bertamadun dan chanteq)

    eh, aku tak emo tau. ngehehe~

  2. tu r, kacak mane pun, kalo tak bertamadun (read: tak reti gune jamban sebaiknye), make sile boleh blah la kemachoan serte konon2 ayu tu, skang baru sedar diri kan (read: sedar bahwe kite seme ni bertamadun dan chanteq)

    eh, aku tak emo tau. ngehehe~

  3. tu r, kacak mane pun, kalo tak bertamadun (read: tak reti gune jamban sebaiknye), make sile boleh blah la kemachoan serte konon2 ayu tu, skang baru sedar diri kan (read: sedar bahwe kite seme ni bertamadun dan chanteq)

    eh, aku tak emo tau. ngehehe~

  4. tu r, kacak mane pun, kalo tak bertamadun (read: tak reti gune jamban sebaiknye), make sile boleh blah la kemachoan serte konon2 ayu tu, skang baru sedar diri kan (read: sedar bahwe kite seme ni bertamadun dan chanteq)

    eh, aku tak emo tau. ngehehe~

  5. hoho…guwe ngerti deh…baru sedor ke?igtkan sedar dr dulu doh..ngehehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: