Mengalirnya darah yang sama…^-^

Hari ni merupakan hari pertama SPM bagi beliau…dan beliau perlu menempuhi dua kertas iaitu Bahasa Melayu dan juga Sejarah…dua-dua pun merupakan subjek kegemaran saya zaman sekolah dulu..haha…dulu,punyala suka dekat Sejarah…saya hafal fakta penting sampai lebam (over tak saya?)…tapi kalau ditanya balik tentang fakta2 tersebut,mungkin hanya sedikit sahaja yang saya ingat…sedih juga bila fikir balik…hurm…

Dan sekarang saya tumpang berdebar untuk beliau (agak poyo jugela saya ni)…saya rasa berdebar yang amat…macam nak amek SPM balik pun ada(owh…cukupla sekali sahaja)…dan saya melahirkan rasa berdebar saya ni kat mi…dan berikut merupakan jawapan ringkas dari mi…

“Dah nama pun darah yang sama mengalir dalam badan…”

Owh,begitukah?Terfikir sejenak saya lepas tu…cepat betul masa berlalu..saya rasa baru dua tiga hari lepas je saya ikut daftar beliau di Tingkatan 4…kebetulan saya cuti masa tu…dan masa nak tinggalkan beliau dulu…agak “emo” jugala saya ni…entah pape…haha…bila fikir balik,saya tak patut “emo” lebih2 pun disebabkan faktor-faktor yang berikut:

1.beliau mendaftar di sekolah berasrama yang dekat dengan rumah je…Kuala Berang…bukan jauh sangat pun…haha
2.abah mengajar di sekolah yang sama (hari-hari pun beliau boleh jumpa abah kat sekolah)
3.Meskipun saya belajar kat KL masa tu,saya boleh je telefon beliau macam biasa..canggih jugala teknologi sekarang…bukan sebab beliau bawa “handset” ke apa ke…tapi saya boleh telefon beliau disebabkan adanya “I-Talk” (apeke mendenya benda ni…saya pun kurang pasti)
4.Kitorang boleh jumpa je kat rumah masa cuti sebab biasanya cuti kitorang sama…budak sekolah cuti…saya pun cuti juga..hehe

Dan dengan itu,saya amatla berharap semoga beliau beroleh kecemerlangan dalam peperiksaan penting ini…kejayaan beliau adalah harapan kami sekeluarga (cewah!)..tolong doakan beliau juga ye…terima kaseh…

*Rajin betul ye saya “update” blog bulan ni…tak pernah dibuat sebelum ni…haha

2 thoughts on “Mengalirnya darah yang sama…^-^

  1. ena saye paham camne awak rase, awak jangan risa, insyAllah izzah boleh buat, say yakin izzah boleh buat, kite doakan la terbaik buat die dan semoge Allah sentiase memudahkan urusan izzah jawab SPM dan urusan kte seme sekali insyaAllah🙂

    sayang ena ni, banyak ngat!!

  2. tu ah ten..dokleh sket bab adikberadik ni…jadi semangat pelik sket…haha…ameen ten…time kaseh banyok untuk doa tu…terharu sangat2..moga mudah juga urusan kite blake seme kat sini..Ameen..

    Ten,sayang mu byk2 gak!tak tergambar dengan kata2…ahaha…jiwang sungguh ak ni ye…*wink*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s