Hujung minggu ini=Pilihanraya vs Mencari kerja…

Hujung minggu kitorang berempat kali ni mungkin agak sibuk sket(kalau tak sibuk pun…nak juge kata sibuk..haha)…kalau warga New Zealand sibuk fikir nak undi siapa…kitorang pulak sibuk fikir nak cari kerja…misi tak selesai lagi ni…dan hari ni juga,kitorang berempat akan masih meneruskan misi ini…saya dan Maria Ella akan ke motel itu kejap lagi…dan Maria Tita dan Maria Salsabila pula akan menghadiri temuduga sebagai “Nanny”…doakan kami di sini ye..terima kaseh…

Bercakap tentang pilihanraya di NZ ni…secara terus terang saya takla berapa tahu sangat pasal pilihanraya di sini…tu pun mujurla saya tau…Perdana Menteri New Zealand sebelum ni adalah HELEN CLARK…bukan HILLARY DUFF ok (sambil menjeling kepada gadis-gadis cantik itu…haha)…Mampukah beliau bertahan dalam mengekalkan jawatan beliau?Owh…saya memang takleh nak cakap pape sebab memang taktahu apa2 pun…ahaha..

Pak cik cakap pak cik nak pergi tengok orang mengundi…katanya nak tengok perbezaan antara pilihanraya di Malaysia dan juga di sini…memandangkan pak cik merangkap salah seorang ahli Suruhanjaya Pilihanraya di Malaysia…dan kitorang pulak,tetap dengan misi mencari kerja…

Dan dalam sibuk mencari kerja juga,saya menerima banyak amanat dari mi,abah dan juga pak cik…ni untuk kitorang berempatla…mereka berkata…“Orang perempuan ni mesti utamakan keselamatan diri dulu”…semoga kitorang cepat2 dapat kerja yang sesuai dengan kitorang (please note:tak memilih ok tapi dalam masa yang sama kene ambil kira semua aspek)…besar harapan ni…haha…okla…sekian…

*Teringat petua dari To’ki Paul…


Effective communication=Short answer(SA)+Extra Information(EI)…

2 thoughts on “Hujung minggu ini=Pilihanraya vs Mencari kerja…

  1. nganying rapak napok boh. hahahah!!!

    setuju!! bukan memilih okk! keselamatan. ni aku nak emo sket ni, hanye org yang tak gentleman saje yg cakap memilih. sile boleh blah. muahahah!. *tak tuju kat specific person, kenape? terase ke? :p, sorry~*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s