tRAnsformasi ACI kepada kilang kuih raya…v(^-^)

Memandangkan kat sini susah nak cari kad raya (atau diri sendiri yang tak jumpe?),di sini saya kepilkan kad raya buatan tangan…waduh…sedihnye…kad raya ni mengingatkan saya kat kampung halaman di Terengganu meskipun takde pantai pun kat sekitar rumah…Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin…

———————————————————————————————————————

Malam ini saje,saya menerima banyak mesej melalui “phone” dan YM …“Weh,ko masuk surat khabar lagi!”“Diana masuk dua surat khabar hari ni”“Glamournya kak ena masuk surat khabar”…

“Hah,apakah?”…bila mase pulak saya hantar gambar kat surat khabar dengan bersungguh-sungguh sekali?…ni mesti orang lain yang hantar…pastu saya adela masuk sipi2 je…hehe…kalau orang tak kasi tau ni…memang tak tau langsung…dan mintak maaf banyak2 korang sebab tak dapat balas mesej korang semua sebab dah bankrap kredit…mintak maaf banyak2 ye…

——————————————————————————————————————

ACI mula secara perlahan-lahan bertukar kepada “kilang kuih raya”…semua orang pun sibuk buat biskut raya..dan seperti biasa,sambil bakar biskut raya…kitorang berbualla sesama kitorang..topik kitorang pun kebanyakkannya sama je setiap kali kitorang berbual…hoho..topiknya biarlah rahsia…bila saya cakap mende yang sama kat kawan saya tempoh hari (through YM), dia pun terkejut…“He’eh,kitorang pun cakap benda yang sama je kat sini…kat New Zealand pun same jugak ye?”“Iye?Tak sangka kan”…

`Kat bawah ni pulak adalah sedutan dialog saya dengan sorang akak ni…mase ni kitorang tengah sibuk bakar biskut…

Si Akak:Akak nak gi “school” lepas ni…tapi malas…angin kuat..sejukla

Saya: Akak nak buat apa kat sana?Sejuk ni kak…

Si Akak:Akak nak —-ting…

Saya:Hah?Ape dia kak?KERINGTINGKAN rambut?untuk raya ke apa ni?(terkejut+hairan+khuatir+tak percaya)

Si Akak:Ko ni…ke situ lak…akak nak gi buat “printing”la…bukan kerinting

Saya:Owh iye…hehe…salah dengar la

Di kesempatan ini,saya ingin memohon maaf atas segala salah silap atau kekurangan diri ini…sesungguhnya saya adalah seorang insan yang tak terlepas dari kekhilafan…selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin..^-^

2 thoughts on “tRAnsformasi ACI kepada kilang kuih raya…v(^-^)

  1. ena kakokku gelene lening, tubek masuk tubek masuk newspaper😀. muahaha!
    aku pun dengo kerinting gop aritu, kejut wase. hahaha!!!
    tak larat weh raye kt sini. se mende asgmnts dok sudohan😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s