Mak cik Jane dan Pak cik Van Gogh…

Lepas abis test semalam, saya gi jalan2 kat Lambton Quay…lalu seperti bese,saya singgah kat BORDERS…saya memang suke gi BORDERS…teringin nak beli buku baru lagi semalam..tapi teringat pulak buku kat bilik yang tak abis2 dibaca lagi…(bila nak abis?)

Sedang saya sibuk menilik2 buku Jane Austen,saya didatangi seseorang…mula2 saya dah rase dah…cam ade je orang sedang memerhatikan saya(cewah!)…ingatkan paparazi ke apekan…tak pasal kuar tajuk besar kat paper…”Charming D.I.A.N.A spotted at BORDERS”…hoho…

Pastu saya menggagahkan diri untuk melihat siapakah gerangan si dia ini….maka saya mula sedari si dia ini merupakan tutor EDUC 236 saya…lalu bermulalah perbualan di antara kami…

Tutor: He’eh…korang berdua je ke?(mase ni saya bersama dengan nisah)

Saya:Tak…ade kawan kitorang sorang lagi…entah gi mane entah…(kehilangan fathen buat seketika…hehe)…owh,sorang je ke?

Tutor:Ha’ah…Datang sini ni nak beli buku atau saje2 tengok buku?

Saya:Tak pasti lagi…tengok2 je dulu…

Tutor:Owh,awak ni mesti minat Jane Austen ni?(sejak bile pulak saya minat?mentang2la saya tengah menilik2 buku Jane Austen…hehe)

Saya:Hoho…sukela jugak…tapi baru bace satu je…Pride n Prejudice…

Perbualan kitorang terlalu panjang…penatla nak taip kat sini…tapi dia nak bagitau kat sayala ni yang dia suka benar Jane Austen ni…dan dia juga membuat kesimpulan bahawa saya ni juge suke sama Jane Austen(apekah?)…

Tiba2…saya teringat perbualan kitorang tempoh hari..sebelum kitorang jumpe kat Borders baru ni…

Tutor:Balik tak hujung tahun ni?

Saya:Tak kot…duduk kat sini jela…ade pape yang best ke “summer” nanti?

Tutor:Ha’ah..baru saya teringat…bagus juga awak tak balik…ade exhibition lukisan2 Vincent Van Gogh bulan 2 nanti…

Saya:Hah?(excited giler!)..Van Gogh?sukenye!!!!saya memang suke gile2!!!

Tutor:Owh,ye ke?kalau tak silap kat Te Papa…(dia pun excited abis..dengan mata yang bersinar2)

Saya:Bestnye…saya paling suke “The starry night”…suke gak yang lain…Sunflower,Wheatfield,Cafe at Nite…blablabla….

Kalau korang tak faham ape yang kitorang bualkan kat atas,tu maybe sebab korang tak kenal dengan insan2 yang menjadi topik perbualan kami ni…Tapi kan…Selepas dua peristiwa ni…saya rase2 la…taktau betul ke tak ni…mesti tutor saya ni ingat saya ade minat yang sama dengan die…hehe…bole dapat markah lebih tak xsignment baru ni?B.O.L.E.K.A.H?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s