Permainan apekah ini?

Saya telah di“tagged”…ape ke mendenye mainan ni?tapi demi memenuhi permintaan kawan saya yang tercinta ni,saya jawab jugakla soklan2 ni…

1. Kali pertama naik kapal terbang
mase nak datang sini dulu2…”excited” abis…tapi kesian kat kawan saya yang sorang ni…yang paling cantik nila…siap nak muntah2 dalam flight lagi…hahahha…tapi bab2 amek gambar tak kalah…

2. Kali pertama ke oversea
mase datang welli dulu jugakla…

3. Kali pertama duduk berjauhan dengan keluarga
mase tingkatan 1…masuk asrama…mule2 suka ati sangat2…lepas tu,asyik fikir nak balik je…saya mendapati bahawa saya ini kurang serasi dengan persekitaran sekolah tersebut tetapi ini bukan bermakna saya tak suka sekolah tu…hoho…sesungguhnya sekolah yang dah tak wujud itu benar2 berjasa dengan saya…kawan2 saya sume cakap sekolah tu best…tapi kalu saya ditanya apa yang best pasal sekolah tu…saya mesti takkan lupe kawan2 rapat saya,cikgu2 yang baik hati,makanan yang best bangat,bandar dungun yang nyaman tetapi menawarkan taraf hidup yang tinggi untuk golongan pelajar seperti kami,kak zaini warden asrama yang suke membebel tetapi baik ati…siap masak bubur untuk saya mase saya sakit gigi dulu(asyik ade masalah gigi je…hoho)…dan saya juge enggak bisa melupakan pantai teluk lipat yang nyaman dan damai itu…di sini jugelah saya dan kawan saya dikejar segerombolan kanak2 pengemis…siap kene sepak terajang lagi saya mase tu…takut gile!nasib baik masih hidup sampai sekarang…hehe

4. Ingin melancong ke
kalu bab2 melancong ni,saya selalu didatangi satu perasaan yang susah untuk ditafsirkan…hoho…biarlah rahsia…ingin juga ya melancong ke seluruh dunia bersama dengan famili…bestnye!!!

5. Favourite accessories
assessories yang macammane ni?kalu barang kemas,tak berapa gemar sangat…buat mase sekarangla…tak taula kan bile dah dewasa nanti(belum cukup dewasa lagi ke?hehe)…kalau raya pun,saya akan mengelak sedaya yang mungkin untuk tidak memakai barang2 kemas …tak kirala kaler emas ke,putih ke,biru ke,pink ke…lalallala

6. 4 Perkataan yg selalu disebut
* mendehal?
* ceyh…
* lawokla
* hoho

7. Kalo ada duit *juta…juta…juta*
banyak mende nak beli…banyak mende jugak yang ingin dibuat…banyak tanggungjawab jugakla maknenye…hehe…saya tak suke kongsi mende ni dengan orang ramai…because i’m a reticent person…dalam bab2 yang macam nila…mintak maaf ye…

demikianla jawapan2 saya…dan ape yang saya kene buat sekarang?

hurm,tak nak tag sape2…hoho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s