~kemiskinan daya tumpu…

Orang kate budak2 kecik ade “very limited attention span”…kalu gitu,saya pun masuk golongan budak2 gakla…patutla saya rasa cam “muda” sentiasa je…hah!ini bukan omongan kosong…boleh dibuat case studi ni…berikut merupakan sedutan plot kisah benar…

Tajuk :Kelas EDUC 228:Young people,Education and Media
Watak utama :Saya(yelakan…takkan korang lak?…hehe)
Watak sampingan:Seorang lecturer,2 teman seangkatan dan classmate seantero
Setting :CO LT122

OK,hari ni saya nak mendedahkan anda semua kepada perbezaan generasi baby boomers, generation X dan Millenials?sape2 yang tau ape itu Millenials?

haa…baru teringat satu benda…dulu,zaman2 sekolah dulu…cikgu Aina kate perkataan Millenium tak wujud dalam Kamus Dewan…sekarang ni dah masuk Kamus Dewan ke belum ek?Millenium ngan Millenials mende yang same ke?

Dalam kuliah hari ni,keseluruhannya,kita akan fokus tiga subtopik penting…

Pertama:Kesan2 media
Kedua:Bagaimana golongan muda-mudi gune media
Ketiga:Penggunaan media dan celik media

haa…lepas ni,zack nak masak cili api…bestnye!laaa…rase cam nak makan kekla pulak…kalu makan cheesecake ni,best gilerrrr!…adui!tak cukup bahanla pulak nak buat…cream cheese takde…sour cream takde…bile nak gi beli ni?

Teori Bandura ni ade berkait rapat dengan ‘reinforcement’,Teori Pemupukan,Teori Vygotsky…ade kelebihan dan kekurangannya yang tersendiri…

eh,haritu janji ngan nisah nak gi Borders…bile nak gi ni ye?kan gi beli buku baru pulak kan…buku haritu pun tak abis lagi…sukenye guwe!dah complete koleksi Harry Potter!tak sangka lak ade sale haritu..baru je nak “torture” adik2 kat rumah wak hadiah birthday tahun depan buku Harry Potter yang last tu…lalalala

Lawak ah cite Sindarela haritu…dang lagi gune dialog cite Harry Potter sket…cam menunjukkan ketakutan sejagat terhadap Voldermort…HAHAHHA(gelak evil)…Bront cakap cenggini ah ngan Remy dalam cite tu…

“Oi,berat ni…sampai tak nak dengar name…huh,i feel sorry for you bro especially about the Well-You-Know-Who kan”

Golongan muda-mudi ni menggunakan media dengan bermacam ribu cara…meh,saya tunjuk sekarang…banyak tak?bincang ngan partner kat sebelah korang macammane korang boleh kaitkan sume ni dengan ape yang bese korang gune kat internet…

Nisah,kene wak mende ni?blur sungguh hari ni…tolong…tolong…ngantuknye…tido kul berape malam tadi?bakpe blur dan konfius ngak hari ni…padahal tido awal doh malam tadi…

Zack,hebatnye nota!pinjam deh balik kekgi…dok rok ni…bile nak abis ni?nota ni ade upload kat blackboard dok?

Celik media ni boleh membawa kesan baik dan juga kesan buruk…

Balik kekgi,nak anto email ke Dr Hassan…Betul dok email yang Dr bagi ni?bakpe haritu dok leh anto ye?susoh sungguh nak bace tulisan Dr ni…tulisan cenggitu…name pun Dr…hehehe…nak tepon rumah gak…lame doh dok cakap ngan abah…mesti abah rindu kak ena kan!hahahha…takpe2…anakmu ini mengerti bangat…guwe rindu juga sama abah,mi,dan geng2 kat rumah…hehehe…eh,malam ni ke tengok ezora?laa…malam tadi tengok doh kan…gane leh lupe ni?

*Jam menunjukkan 11:50am…tibe2,deringan loceng yang invisible bergegar kat “tympanic membrane” saye(saye sorang jela yang dengar ni…name pun invisible…hahahha)…orang ramai pun buat2 sibuk kemas perkakas alat tulis ngan beg…

Yahoo!dah abis kelas!boleh balik daaa…em,apa yang kite belajar tadi ye?

One response

  1. erm aku kire ade due kali je muncul nama aku..ni publisiti murahan je ni diana. hhahha. ni kire imbasan dlm kelas educ ari tu la kan..mu ingat dok siap lecturer tu nari2 ket depan tu time mainkan klip video tu kan..hhahah aku ingat aku saloh amik course tp ok la gak la kan coz lecture gitu memberi peluang utk kita mengelamun gitu kan..

    p/s: kalu mu duk angau menda2 camtu time lecture, aku lak time tu mengelamun 2 mende PENTING kat bwh ni,

    1) huhu bile dapat kerja ni??? huhu nak duit nak balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk MSia..waaaaaaaaaaaaa sayunye..huk3

    2) huhu bile lagi ena nak kim slm ke ‘F” ni…erm agak2 besday aku nanti ena jemput tak ye mai ACI????

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: