Kecerdikan berganda…*-^

Esok bermulalah satu lagi kisah baru dalam hidup saya setelah hampir sebulan cuti…Trimester 2…macam2 perasaan menyelubungi diri ini sekarang…malas+liat+letih+sejuk+kadar ke’excited’an yang rapuh sekali…blablabla…mane satu yang positif ni?hurm…

Maka saya perlulah mengutip kembali “MANGAT-MANGAT” yang telah hilang sejak cuti yang lalu…sesungguhnya,saya tak nak SEmangat je tapi saya nak banyak MANGAT(ade jual kat mane2 ke?)…yelakan,saya bukannya Harry Potter yang boleh skip kelas sebab nak cari Horcrux…die takpela…ade alasan munasabah(eh,terkeluar tajuk lak)…

Baru2 ni,kitorang sume kene hadir satu sesi “muhasabah diri” untuk trimester yang lepas…ape yang kitorang telah capai dan ape yang kitorang still tak dapat2…lalu kotak fikiran saya mulala “melantun” ke arah result saya untuk trimester lepas(ala2 masuk dalam pensieve yang dalam cite Harry Potter tu)...alhamdulillah,saya sangat bersyukur dengan ape yang ade…tapi saya rase cam sesak nafas sket dengan satu subjek ni(please note:sesak nafas bukan bermaksud tak suke)…adui…dahla kena bawak ke trimester yang baru ni…Ya Allah,berikanlah hambaMu ini kekuatan untuk menempuhi “alam baru” ni…

Ade yang kate die suke subjek yang saya rasa sesak ni…ade yang kate die tak suke dengan subjek linguistik…padahal saya suke bangat dengan subjek ni!Ade pulak yang kate die suka gilar sama WRIT 101…saya bese2 je…sebab tutor WRIT 101 ni “suke bangat” sama saya…hohoho…arakian,dapat disimpulkan di sini bahawa teori “kecerdikan berganda” yang diperkenalkan oleh Pak Cik Gardner ni ade kelogikkannye…

Manusia ni memang unik…takde yang sama antara satu sama lain…tahap kebijakan dalam satu bidang pun lain2…kalau sume orang same,maka tunggang terbalikla dunia ini…tak gitu?…ape2 pun,saya berharap semoga saya terus mendapat kekuatan untuk meneruskan perjuangan saya kat sini…saya dapat pesanan lagi…”Kak ena,doh2la tangguh kerja…kak ena pun tau kan sebabnye”…hehe…terima kaseh adikku sayang!ye2…kak ena cube…doakan kakakmu yang keren ini!daaa….

p/s: saya amat “gerun” dengan shiro…tolong selamatkan saya dari shiro…zati kate shiro kacak…bagaimanakah saya ingin mengukur skala kekacakan makhluk berkaki empat itu?ade sape2 yang tau?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s