Beras Cap Arnab…

Esok,kitorang ade plan gempak…memandangkan elaun baru je masuk…kitorang ingat nak shopping barang2 sketla…meskipun elaun tu sebenarnya elaun buku…TETAPI…tidak mengapa…barang yang nak dibeli esok pun barang yang penting2 gak…bukannya saje2 gi tabur duit…haha…esok,saya ingat nak cari winter coat dan barang2 yang seangkatan dengannya…memandangkan winter akan datang tak sampai 2bulan dari sekarang…lalalalala…

Destinasi yang ingin dituju…Lambton Quay…kat situ ade banyak kedai…ade yang mahal…yang murah pun ade…tapi bagi saya,kualiti yang paling penting…ni samalah macam yang orang selalu panggil …”penjenamaan” atau seperti yang orang putih selalu panggil…BRANDING…yelakan…branding ni pun kadang2 memainkan peranan gak…kalau kite dengar brand ni bagus,kite lebih cenderung nak beli produk jenama tu…kalau brand cap ayam(seperti kate orang tua2…hahaha),orang tak berape nak beli sangatla…

Bile cakap pasal branding ni,saya teringat pulak kat Che Ngah saya kat Malaysia…lawak gak ah bile dengar cerita die…lebih kurang beginila ceritenye…satu hari…Che Ngah kehabisan bekalan beras kat rumah die…oleh yang demikian(hehehehe),Che Ngah bergegas ke kedai runcit berhampiran untuk membeli sekampit beras…

Ketika berada di kedai tersebut,Che Ngah terpandang akan jenama beras yang paling digemari oleh seluruh isi rumah(penghuni2la) Che Ngah…hehe…dipersilakan…BERAS CAP ARNAB!!!…lalu,Che Ngah bergegas menggenggam plastik beras itu agar tidak terlepas ke tangan konsumer2 yang lain….dadidadida…

Sebaik saje di rumah,Che Ngah terus menanak nasi untuk makan tengahhari..tetapi….alangkah sedihnya apabila Che Ngah menyedari bahawa Beras Cap Arnab ini sudah bertukar rasa akhirnya…

Disebabkan rasa ketidakpuasan yang membara,Che Ngah dengan tangkas menilik segala butiran2 yang terdapat di plastik beras tersebut…dan akhirnye…lebih kurang beginilah kate2 Che Ngah…”La,aku ingatkan Beras Cap Arnab…rupe2nye…Beras Cap ARANAB”…kantoi2…hahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s