Sequel of E.X.P.E.R.I.E.N.C.E…..

Pagi Sabtu tu,kitorang bergegas ke Hentian Putra…takut terlepas perjalanan yang penting ni…mase tu lebih kurang kul 9…tiket bas kul 9.30….sampai kat sane je, kitorang tanyela kat kaunter bas…Alhamdulillah,bas boleh jalan hari tu…syukur sangat…saya arap sangat2 dipermudahkan perjalanan kitorang ni….walaumacammanepun,saya tak rase lega sepenuhnya selagi tak sampai kat rumah…lebih kurang 30% je lega saya mase tu(ceyh!ade tahap2 pulak tu…haha)…

Bile bas sampai je,kitorang cepat2 gi terkam bas tu…bukan ape…takut terlepas…hahahaha!tapi tak best sungguh perjalanan mase tu…yela nak best cam mane sangat kan…tiba2 je,ketenteraman saya dan rakan2 seBAS yang lain tergugat dek seorang hamba Allah ni…hei,BANYAK CAKAP PUNYE PAK CIK!…geram betul!!!dahla cakap benda yang mengarut2 sekali…ditambah ngilaiannye yang sangat2 ANNOYING tu…boleh wak pinjam untuk Pontianak Busuk Sundal Siang ni!dahla duduk betul2 belakang saya…tension gile…rase cam nak gune Avada Kedavra cam dalam cite Harry Potter tu je…wahai pakcik,kenapala suka sangat bercakap???mase kecik dulu,orang ikat mulut awak ke?kalu die bisik2 je dgn kawan kat sebelah die tu tak pe gak…ni tidak…cakap kuat2 macam nak suruh satu bas dengar apa yang die cakap…die ni senyap time die tido je…boleh dikatakan…ko tido…baikla aku tido cepat2…ko bangun,aku takleh tido dah…hei,apala nasib…

Ade akak sorang ni tegur die…suruh die diam sket….satu bas dengar…tau die jawab ape…ni hanye sebahagian petikan dari kate2 si pakcik yang suke bercakap….”Kite ni bukannya apa…suka bergurau…baru harmoni sket…ni tidak…bosan semacam je…nanti korang jugak penat…asyik tengok jam je…tertanye2 bile nak sampai…sekurang-kurangnya2 dengan gurauan aku ni,hati korang tu terhiburla sket…”….hmmm,,yela tu…banyakla aku punya terhibur…nak defend diri sendiri pun bukan main panjang canangan die tu…penat2…and moral of the story…kepada yang kat luar sane…kalau korang naik bas…janganla bising2 sangat…nanti takut dikatakan “darat ulu” pulak…

Cuba korang teka…sampai tak saya kat rumah akhirnye?mestila sampai!kalu tak,takkan duduk mengeblog kat sini…HAHAHA!…petang tu,lebih kurang kul 630 cam tu,saya sampai kat Jertih…sampai je kat sane,saya terus amek teksi…at last sampai jugakla kitorang kat bandar Terengganu lebih kurang kul 9 lebih cam tu…syukur sangat2 walaupun telah melalui satu journey yang amat2 memenatkan……pastu,mi datang amek…terus2 je kitorang gi makan Nasi Lemak Simple…sebab dah lapar sangat dah mase tu…satu hari tak makan…harap ke breakfast pagi tu jela…masa tu tahap kelegaan saya ahirnya mencapai 100%…at last, i’m here!In my hometown!….betulla cam orang tue dulu2 selalu kate…hujan emas kat negeri orang…hujan batu kat negeri sendiri…

One response

  1. ena,pe ye la yg beloh mulut pakcik tuh. hahah
    terhibur betol awak mase dlm bus tuh erh? :p

    ena, gane ni kalo saye pun takde tiket, takkan nak naik bus jerteh,jauh tuh. gile jauh. !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: