Adik-adikku yang semakin dewasa….:))

Malam tadi Aqil ajak saya main game Saidina…saya apa lagi…memang

excited sangatla!HAHAHA!Bukannya ape,dah lama dah tak main game ni…saya

yakin mesti ramainya yang kat luar sane tu familiar dengan game ni…ala…ada

kan…yang bile kite main tu kite rasa macam kita ni “SAUDAGAR” yang

berjaya…HAHAHA!…boleh beli tanah…rumah…bina hotel…kaya…gua memang

kaya…lebih kurang macam tula rasenye bila kita main game ni…

Tapi bukan tu yang menarik perhatian saya…ada yang lagi significant

dalam game kitorang malam tadi…JENGJENGJENG….ianya berkisarkan

kejujuran…HAHA!korang sume jangan sesekali cube bersikap tidak jujur dalam

permainan ini kerana….kerana…kesannya sangat dramatik sekali…inilah yang

terjadi kepada saya…bukan cite dongengan atau seperti yang omputih panggil

“fable”….korang nak tau…Aqil yang kecik dulu tu…yang saya duk kendong hari-

hari tu….yang saya tak sabar2 nak tengok dia jalan 2…tak sabar2 nak dengar dia

cakap akhirnya telah mengkelentong saya sehabis-habisnya…HOHO!Oooo,Aqil

main tipu ek!Tatkala bola mataku tertumpu ke sudut yang tersempang lebih

kurang 45 degree dari board Saidina,Aqil mengambil kesempatan ini dengan

“meminjam duit bank Saidina” secara rahsia-rahsia…kalu bayar balik takpe

gak…HAHA!Dia ingat saya tak tau ke?Akhirnya, setelah “ditipu” berkali2,maka

saya jatuh bangkrap secara kehormatnya….

Walaupun saya kalah,saya tetap enjoy game ni…kat sini saya mula perasan

satu benda…betapa cepatnya adik2 saya membesar…sebagai contoh An…masa

kecik2 dulu kitorang kuat gaduh…ada je yang tak kene…tapi semakin kitorang

membesar,kitorang jadi makin rapat…bole buat kawanla kirenya…share2

cerita…sebab umur pun tak beza mane…baru2 ni,An bagitau saya satu perkara

yang agak lucu bagi saya…”Kak ena,An nak mohon jadi dealer

Avon pah nih…”HAHA!Baru je abis SPM,nak jadi dealer kecantikan pulak

sekarang ni!Maju daripada saya lagi ni!Izzah tu pulak,saya percaya dia boleh

bawak diri ke mana je dia pergi…InsyaAllah…bukannya apa…Izzah ni tak banyak

cakap tapi dia seorang yang observant…macam adik saya yang sorang lagi

Shidah…dia ni tenang je dalam segala hal…saya ni pulak jenis yang kalut2

sket…mujurla ade Shidah…maka kurangla sket segala kekalutan saya tu…huhu…

Aqil baru je abis convo tadika…tergelak sorang saya bile tengok gambar

kelas Aqil…dia yang paling tinggi sekali…sampaikan cikgu die kate…”Beso

sungguh Aqil ni…tapi ye baik…dok kaca orang”…Hahaha!Aqil

oh Aqil…Sayangnya kat korang sume…kadang2 terkenang gak zaman2 kecik

dulu…yela…bak kate pepatah…yang manis tu tetap dalam kenangan

One thought on “Adik-adikku yang semakin dewasa….:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s