Kisah telur mata kuba…

Tadi,saya makan banyak sangat kat SCUD.”Bang,order nasi putih dua,sup campur satu,telur mata kuba satu,ngan tea ping satu…blablabla…”Abang kat kaunter pun tanye lagi…air ape dek?saya dengan yakin sekali berkata…”ehem2..air tea ping…(bacer gaya omputih cangkap Melayu)”Nisah pun mencubit manja tangan saya…air tea aislah..OPPS!!..saya lupa ah saya kat mane sekarang…ingat kat terengganu dah…hehe…sebenarnya,dah lame saya tak order air sejuk sebab masuk koirlah kononnya(hanya alasan semata-mata)..

Kitorang buat persembahan yang terakhir kitorang sempena konvokesyen KSPK hari ni…huh,lega rase!dengan bersungguh2,saya menyanyi…ala2 Il Divo seyh!dahlah berdiri kat barisan depan sekali…memang bersemangat abis ah…bulatkan mulut anda please!hehe..memang enjoy masuk koir…thanks a lot, ma’am khadijah for supporting us!saya pun dah mula sakit tekak dah sekarang…ala2 seksi sket suara…arap2 bertambah baik esok…amin…

Dua tiga menjak ni,KL selalu je hujan waktu petang…jadi kitorang gi SCUD selepas sembahyang Maghrib…saya tak suka sebenarnya keluar malam2…kenapa ek? tak taulah…Masa kat SCUD tadi,nisah norizan(bukan nisah talaha yang mencubit manja sebentar tadi..hehe)ngan kak fad tumpang meja kitorang sekali…ingatkan saya je makan banyak…diorang pun order banyak gak…macam makan besar…ade roti canai lagi…best ni ade geng makan gak!yelah,esok nak balik dah…makan puas2 ye puan-puan…Duk tengah makan tu,tiba-tiba je kawan nisah norizan tu call…cakap dah sampai kat IPBA…Diorang belajar kat UM…

Nisah pun tanya”korang kisah tak kalau kawan nisah nak makan sekali kat sini?”hish,takde masalah pun bagi saya…ok je..sekali datang ah kawan2 dia tu…ingatkan perempuan…rupanya lelaki…2 orang…sorang duk sebelah nisah…sorang duk sebelah saya..saya ni bukannya jenis yang ramah2(pengakuan jujur lagi berani)…bukan supersocial girl ye…untuk makluman tuan puan semua…tapi,bukanlah pulak anti-social…hehe..makanya,saya senyum cam bese2 jelah…diorang tanye macam2…nama apelah,asal mane,sekolah mane,tahun brp dah sekarang…saya pun jawab jelah macam manusia normal yang lain…

Diorang pun ade gak tegur”Banyak makan…abis tak ni?””HAHAHAHA,lu belum kenal lagi siapa guwe! Ratu makan sedunia!”(dialog dalam hati)...secara ikhlasnyalah,saya tak berapa selesa…bukan salah diorang pun…cuma tak biasa…tiba2 salah sorang dari mereka minta diri jap nak smoke…nisah pun secara jujurnya berkata dia tak suka smoker…sebenarnya, saya tak kisah kalau sorang lelaki tu nak smoking…itu pilihan diorang…tapi kalau boleh,saya minta jauh dijodohkan dengan smoker…minta maaf sangat2 kalau tersalah cakap…tapi tak semestinya smoker tu berperangai burukkan?ada antara mereka yang lagi elok perangai dari orang yang tak hisap rokok…

Alhamdulillah,saya abiskan semua menu yang saya order kecuali telur mata kuba tu…hurm,hangit…rase berdosalah pulak…tak tahan sebab pahit(betul ke tak pemilihan diksi di sini???)…diorang ala2 kagum ah..tapi tak tahannya…diorang kata nisah makin berisi sekarang…diorang tanyalah…makan banyak ke?ehem..ehem…terasa orang kat sini…dahlah menang anugerah makan paling banyak malam ni…tak tahulah kene label ape…hurm,tak kisah ah!asal bahgia kan! huahuahua!

Sebaik je abis makan,saya ngan nisah talaha pun nak baliklah..kak fad teman nisah norizan borak ngan kawan2 dia jap…abis je bayar..saya pun mintak diri…”balik dulu ye…”apesal awal sangat?lepak2 ah dulu ngan kitorang..”saya ngan mulut terlopong…bisu seribu bahasa…LEPAK??..eee…sori, brother…tak beselah…kitorang balik dulu ye(dialog dalam hati)…saya pun berlalu…hanya mampu memberi senyuman yang paling “manis tapi tawar” sekali…

One response

  1. ahahahaha…ena ber”sosial”…hahaha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: