freecell vs malu…

Semalam ader test linguistic…nak pecah kepala rasanya…susah seyh!dah tu pulak, saya orang yang last sekali keluar dari dewan tu…berpusing2 tali perut saya..berdebar betul…ya Allah,arap2 oklah..

Disebabkan keserabutan yang bermain di kepala,saya mengatur langkah ke resource centre atau nama manjenya RC…HAHA…Dahlah takde kelas maser tu,saya pun mengambil maser bertandang di tempat yang betul…mata saya ligat mencari-cari komputer yang paling best sekali…bukan aper…banyak komputer kat RC takde mouse..nanti terbantut pula “misi” penting saya tu…

Cuba ah korang teka apa misi yang bunyinya urgent dan ganas tu? hah,tak tau?kalau anda semua ingin tahu…ehem..ehem…mula2 sekali,klik kat START..pahtu gi kat accesories…pahtu gi kat games…pahtu sapalah kat satu destinasi yang paling menarik…HAHA…FREECELL!…games yang best sekali kat dunia nie(Diana, 2007)..ramai member sayer kater…Diana,aku sian ke mung main freecell sokmo,aku ader game lain hok lagi best…nak dok?bakpo yana main freecell sokmo?hah,freecell lagi!mende mung diana!main daun terup sokmo!

Itu adalah sebahagian daripada komen yang diterima…hehe..saya memang suka main freecell…ditambah pula dengan keserabutan di kepala..tak keterlaluan jika dikatakan…i find my solace by playing freecell!Semalam kitorang sume amek multiple intelligence test(MI)…saya dapati saya ni lebih kut bidang visual and mathematical…menurut Gardner(pakcik yang reka test tu)…saya ni jenis yang suke koya2 sket…hah,memang beto doh tu!saya ni memang lemah sket bab2 listening nih…baru saya tau kenapa saya slalu je lost maser kuliah..lecturer mengajar kat depan tapi saya sapa kat negeri China doh…hah!

Melalui ujian tu juga,saya ni seorang yang suka main games yang mencabar minda sket…ye ke?yang tu saya tak pasti…tapi saya memang suka main freecell ngan crossword puzzle…best!salah satu care untuk meningkatkan daya ingatan..satu lagi,pagi2 sebaik je bangun tido…biasekan diri anda unutuk guna tangan yang jarang anda guna…sebagai contoh,saya biase guna tangan kanan..jadi saya gosok gigi guna tangan kiri…ader research yang mengatakan ianya bagus untuk otak kita sebab ia menyeimbangkan penggunaan kedua2 belah otak…cuba ah…raser segar je otak pah tu…

ok..berbalik pada citer freecell tadi,time best2 main freecell tu…tibe2 saya didatangi satu suara(agak ganjil bagi saya) dari arah belakang…mulanya saya ingatkan budak MTCP maner…slangnya bunyi semacam je…”WHAT A FANTASTIC FREE TIME!”saya yang sememangnya blur maser tu…tak faham aper yang sedang berlaku maser tu…tapi saya notice satu perkara…sume orang kat RC pandang semacam je kat saya…apahal korang pandang2 cam tu?senget ke tudung aku?bermacam2 persoalan muncul di benak fikiran ni…

“WE GIVE U A FREE TIME AND THEN U USE IT WISELY BY PLAYING GAME!FANTASTIC!”hah!cam kenal je suara tu!MISS SURAYA rupenye!kantoi!memang terkejut sangat!saya pun memberikan senyuman paling kelat skali maser tu…hehehe..sorry ma’am…ma’am pun melemparkan jelingan yang paling scary sekali lalu saya yang terkulat2 nh menyambutnya dengan senyuman yang persis kerang busuk…takut betul maser tu!fobia betul maser tu,huh! padan muka sdiri…saper suruh main freecell !tapi hari ni..saya gi main freecell lagi kat RC tadi…HAHAHAHA!bahgie guwe!

Sekarang nh..saya ader misi lain yang ingin diselesaikan…penting bangat!kalau misi tu berjaya,akanku coretkan di ruangan ni untuk dikongsi bersama…Amin…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: