biar putih tulang jangan kuning gigi…AHAKS!..

Sekarang dah masuk 2 minggu dah saya pakai braces…rase semacam je bile ader braces dalam mulut…haha..last2 sayer join gak club fathen!cool kiter ten!HAHAHA!rase cam mimpi kejap…Alhamdulillah…sebab dimurahkan rezeki…raser syukur sangat2!sebab ader mi ngan abah,adik2 yang cumil2,kawan2 yang sangat supportive!terima kasih sangat2 korang sume!

First2 pakai dulu,raser cam artis jap…”Camne diana?selesa tak?”..”eh, yana pakai braces!”..”nak pakai gak!kat maner buat nih?”bertalu-talu soalan singgah di cuping telingaku…cehceh…cam karang cerpenlah pulak! dan saya seperti biasa menjawab…cool dan tenang…ehem..ehem…tak sakit…best…nyaman…tenang…blablabla…ader yang berminat gak nak pakai braces…arap2 sangat diorang pun berjaya…amin…

At first,kitorang survey klinik kat area Bangsar…tiba2 je terpandang kat satu signboard nh…DENTALPRO…tergerak ati nak ke sana…kitorang pun masuk kat lorong tu…masuk punye masuk…akhirnya jumpa gak klinik tu…saya yakin takdir yang membawa kitorang ke sana…sampai je kat sane,kitorang diberi penjelasan yang amat panjang dan mendalam oleh dr Syed.bersungguh2 betul dr Syed mase tu…

Tak lame lepas tu, saya pun fixed appointment ngan Dentalpro….dr Hassan yang incharge orthodontic…tapi segala urusan extraction, filling, scaling,polishing…dr Syed yang handle…baru saya sedar betapa penting dan bernilainya setiap batang gigi yang tumbuh dalam mulut kita…cuba bayangkan diri anda tanpa gigi…mampukah anda untuk makan karipap keras?mampukah anda untuk melafazkan ungkapan ini…”Saya sangat sukakan satay…hehe”…moral of the story…jagalah gigi elok2…

4 batang gigi kena cabut hari tu…bergegar satu kepala!..siap dapat gigi palsu sebatang!HAHA!saya melalui hari yang agak pedih beberapa hari lepas tu…takleh makan…untuk pengetahuan semua…SAYA SUKA MAKAN! SANGAT SUKA!ENGGAK BO’ONG!haha..disebabkan kau wahai braces…aku putus sahabat ngan kesukaan makan…mujurlah sekejap je cam tu…sekarang selera makan dah bertambah baik..Alhamdulillah…

Masa cabut gigi hari tu,tiba-tiba je saya terasa semacam vibration sket…alamak!tepon saya ke!memang saya silent time tu…tapi saya lupa ah saya letak kat mane…dalam poket seluar ke…TRRRRRR…TRRRRR(gegaran makin kencang)memang sah dah tepon saya ni…rase cam nak reject je call tu…saya pun terfikir…takkanlah dr Syed tak terasa vibration phone tu…abis gegar satu kerusi klinik tu(hiperbola)…malu nih…HAHA…saya pun mulalah mencapaikan tangan saya ke poket(bertujuan murni iaitu meringjetkan call)…tapi ade problem sket…susah sangat dengan mulut yang ternganga2 tu…

dr Syed ngan selamba dan machonya berkata…ehem..ehem…jangan risau…phone saya yang vibrate tu…HAH!malu jugak ah raser…satu,dia perasan yang saya sedang berusaha keras mencapai phone dalam poket…duanya,mesti dia fikir..apa ah minah nih…sempat lagi tu nak jawab phone walaupun dengan mulut yang ternganga…HAHA!..apasal tak cakap awal2 dr!penat ohh..terseliuh kejap tangan..

Sekarang nih,alhamdulillah,saya dah biasa dah sket ngan suasana baru nih…kepada kawan2 kat luar sana…hargailah gigi anda sementara ada gigi nih…seperti kata orang2 moden…biar putih tulang jangan kuning gigiHAHAHA!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: