Sotong oh sotong….

Dah lame tak tulis blog..memang sibuk dua tiga menjak ni..assignment pun bertambah2…buku atas meje pun membukit dah sebab tak disentuh2 lagi oleh ‘best friendnya'(sape tu,tak senonoh betul!)..dan jangan terkejut sebab ader di antara buku2 tu yang dah ‘date due’….memang penat betullah!baru2 ni pun,saya didatangi “tetamu” yang istimewa….DEMAM!… Agak teruk jugak ah demam saya baru2 ni…duk terlantar atas katil je dek penangan ubat…’ubat ini menyebabkan rasa mengantuk,jika rasa mengantuk, elakkan memandu kenderaan dan mengendalikan apa2 mesin’…lebih kurang cam tulah yang tercatat kat plastik ubat tu…
Bangun2 tido je, ayat tu yang first2 terkeluar dari mulut saya…apa yang saya melalut ni! fathen renung saya semacam je…hah,apa lagi,gelak sakan ah die!ni memang sindrom yang selalu melanda saya…cakap tak tentu pasal time tido atau sebaik je bgn tido…orang kate sebab banyak facts…banyak facts aper!bace buku pun dok!..HAHAHAHA….kadang2 tu,saya sedar yang saya ni cakap something,tapi macam tak boleh nak control…pelik!Fathen faham benolah ‘penyakit’ saya ni!huhu…alhamdulillah,sebab demam saya pun dah kebah…jadi kesannya skrg,blhlah membebel kat sini…Yaa kate saya demam sebab ngidam makan sotong..Ye ke?rasenye tak ah…walaupun saya ni suka makan sotong..tapi lucu gak ah ‘journey’ cari sotong selama 3 hari tu…ikutilah perbualan di bawah…

PERBUALAN NGAN PAK CIK KANTIN…

Yang santun : Pak cik, hari ni takde menu sotong ke?(sambil sibuk mem’belek’ lauk)
Pak cik kantin: hish, kamu ni!ade ke mintak yang mengarut-ngarut ni!(dgn nada yang tak marah tapi tegas…hurm,camne tu ye?)
Yang santun : Ape ah pakcik ni!mintak sotong pun masuk kategori mengarut ek? bukan mintak daging pelanduk ke,kancil ke,rusa ke….blablabla(dalam hati tu)
: hehe,main2 je tu pakcik…esok saya datang survey lagi…

PERBUALAN NGAN MAK JAH

Yang tak keruan: Ade tak sotong yang mak jah janji semalam?
Mak jah : alah, anak oi! dah beli dah sotongnye…tapi tak sempat nak masak…esok mak jah bawak…
Yang tak keruan: Sedey yang teramat…sobsobsob…(dalam hati)

Tiba-tiba ader watak sampingan yang tak diupah pun…

Tak keruan punyer rummet: Alah,mak jah!kesian kat rummet saya ni… dah byk hari cari sotong!

Yang tak keruan : Nak kene smackdown budak ni kat bilik…jatuh martabat aku ni…mana nak letak muka pah ni(monolog dlm hati skali lagi…tapi tak marah…HAHAHA!)
Mak jah : La, ye ke? kesiannye….takpe2,esok gerenti adernye…jangan tak beli pulak…esok,beli ‘5 ekor’ sotong sekali ye…

Keesokan harinye…
Dapat jugak ah makan sotong…bukan 1 yang saya beli,bukan 2 yang saya beli, juge bukan 3 yang saya beli….HAHAHAHA…4 skali saya beli!hah,rasakan!…memang kenyang ngan sotong ah hari tu…time kaseh,ten sebab menyertai ekspedisi mencari sotong bersama saya…huhu..saya jugak mintak maaf sekiranye mane2 pihak rase tak selesa ngan topik sotong yang diperbincangkan kat sini sebab bukan sume orang suke makan sotong…ader yang suka tapi takleh makan…teringat pulak apa yang Zack kater hari tu…”Mung makan sotong,diana?eeee…makhluk plastik gitu!bukan ader daging pun!”…HAHAHA…ikut suka awaklah Zack…yang penting saya bahgia bila makan sotong…Sotong…oh,sotong…

2 thoughts on “Sotong oh sotong….

  1. hamboi hamboi bang, nak smack down rumet ke? rumet tu punye la comeil, kamu nak smackdown? tak baik wat gitu..diana ni kuat study..tu yg demam tuh..tak caye tanye rumet die yg canteq tuh..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s